Mere om udsyngning

Projektet UDSYNGNING har dokumenteret tre af mange steder der måtte lukke i Danmark i 2012-2014 som følge af samfundsmæssige forandringer.

Resultatet af dokumentationen, som består af video- og lydoptagelser, er blevet til tre musikfilm der beretter at stederne og de mennesker der brugte deres arbejdsliv der, har bidraget til et stykke historie. Danmarkshistorie, lokalhistorie, menneskehistorie.
Det er ikke projektets formål at skaffe folk nyt arbejde, men at give de involverede en mulighed for at vende tilbage til erindringen. Ved at understrege at dét at drive noget er et kollektivt anliggende, og at man altid vil tilhøre et fællesskab – nemlig det fællesskab der muliggjorde feks. produktion og udvikling.

Selvom en tid er slut, er den vigtig!

 

Signe Klejs er digital kunstner og arbejder både med med teknologien som kunstmedie og med fokus på dens indvirkning på mennesket i samtiden.

Hun fik ideen til projektet da hun hørte om lukningen af en stor virksomhed i en lille dansk provinsby, og tænkte at de mere end 500 ansatte nu var nødsaget til at ændre deres livsbane. Alle de mandetimer, alle de anstrengelser og alt det liv der er investeret i sådan en virksomhed; det måtte være et voldsomt skift for alle involverede. Den næste tanke var: Gad vide hvem der fortæller den historie til samtiden og eftertiden?

Konklusionen er et digitalt kunstværk bestående af redigerede videooptagelser fra de pågældende steder og en lydside komponeret af komponist og sanger Kristina Holgersen. Værkerne har til formål at fortælle disse steders historie fra den allersidste tid inden lukning.

 

UDSYNGNING
– et kunstprojekt

 

Idé: Signe Klejs

Video: Signe Klejs

Komponist: Kristina Holgersen

Fotografi og projektledelse: Louise Kirkegaard

 

Tusind tak til de medvirkende på Dalum Papirfabrik, Dalum, Sønderborg Kaserne, Sønderborg og Ørting Handelsplads, Ørting.

 

 

Kunstfonden_LOGO_small

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s